Batı Afrika ülkelerinden biridir.
__________________________________________________________________________________________
Başkent: Niamey
Para Birimi: CFA Frankı
Yüzölçümü: 1.267.000 km²
Saat Farkı: + 1
Komşuları: Benin, Kamerun, Çad, Nijer.
__________________________________________________________________________________________
Nijer Vize İşlemleri
Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidirler. Vatandaşlarımız vize başvuru formlarını doldurmaları, iki adet fotoğraf sunmaları ve vize ücretini ödemeleri durumunda, herhangi bir Nijer Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunabilirler.
Yiyecek - İçecek
Tarımı güçlendirme çalışmalarına rağmen kuraklık nedeniyle yerel ürün çeşidi azdır. Geleneksel yemekler daha güneydeki ülkelerle hemen hemen aynıdır ve darı, pirinç ve giderek önemini artıran bir ürün olan fasulye benzeri niebe içerir. Özellikle Niamey'de Afrika, Asya ve Avrupa yemekleri ile yerel balıklar, et ve sebzeler de bulunur.
Bilinmesi Gerekenler: Alkollü içkiler mevcuttur ancak İslami kurallar geçerli olduğundan kısıtlamalar uygulanır.
Ulusal Spesiyaller;
- Sığır veya koyun eti
- Foura (Süt, şeker ve baharatlarla mayalanan küçük kök bitkiler)
Ulusal içecekler;
- Çay (Heryerde rahatlıkla ve bolca bulunur)
Bahşiş: Genelde % 10 civarında bir bahşiş verilir. Çoğu büyük otel ise faturalara % 10-15 oranında ilave eder.
Gece Hayatı
Niamey'de, dans ve müzik olan çeşitli gece klüpleri vardır. Başkentte ayrıca açıkhava sinemaları da bulunur.
Alışveriş
Özellikle Niamey ve Agadez başta olmak üzere büyük merkezlerde kurulan pazarlarda çok çeşitli yerel ürünler bulunur. Ulusal Müze yakınındaki Centre des Meiters d'Art de Niger, yerel ürün çeşidi zenginliği ile görülmeye değer. Rengarenk battaniyeler, deri ürünleri, işlenmiş su kabakları, gümüş mücevherat, kılıçlar ve bıçaklar tercih edilen ürünlerdir. Pazarlık konusunda ise nezaket özellikle dikkat edilen bir unsurdur.
Alışveriş Saatleri
Pazartesi-Cuma günleri arasında 08:00-12:00 ve 16:00-19:00, Cumartesi günleri ise 08:00-12:00 saatleri arasındadır.
Kuru ve sıcak bir iklimin sürdüğü Nijer’de, yağışlar bazan yere ulaşmadan buharlaşmaktadır. Çoğu yerde gündüz sıcaklığı 33° C ile 40° C arasında olup, daha aşağıya pek düşmez.
Güney uçta yer alan, tropikal ormanlık bölgenin kuzeye doğru bir uzantısı olan stepler ve savanlar nispeten daha yağışlıdır ve verimli topraklara sahiptir. Haziran ve eylül aylarında görülen yağışların, yerini ekim-kasımda sıcak ve nemli bir dönem alır. Bundan sonra bir kuru soğuk ve en son olarak hazirana kadar da bir kuru sıcak dönem görülür. Bazı zamanlar büyük kuraklıklar olur.
Nijer topraklarının önemli bir kısmını Büyük Sahranın çölleri meydana getirir. Ülke geniş bir yarı-çöl ve kuru (kıraç) bir yayla görünümündedir. Kuzeydeki dağlık ve çöl bölgeye karşılık, güneyde Nijer Nehrinden doğuda Çad Gölüne kadar uzanan stepler ve savanlar bölgesi yer alır. Bu bölgeler, sık tropikal Afrika ormanlarının bir uzantısıdır.
Mali’den gelen Nijer Nehri, ülkeyi 595 kilometrelik bir mesafede kat ederek Nijerya topraklarına girer. Ülkenin güneydoğusunda Çad Gölü yer alır.
Nijer'in sonradan Sahra Çölü'ne dönüşen kuzey kesiminde, tarih öncesi döneme uzanan yaşam izlerine rastlanmıştır. Avrupalılar'ın bölgeye gelişinden önce Songay, Mali, Gao, Bornu gibi imparatorluk ve devletler Nijer topraklarına hakim olmuşlardır. 19.yüzyılda ise Avrupa'dan gelen İngiliz ve Alman kaşifler Nijer Nehri'nin kaynağını aradılar. Nijer'in sömürgeleşmesi ise Fransızlar tarafından gerçekleştirildi.
Gao Krallığı 1593'ten sonra Fas'a bağlı bir sultanlık oldu. Nijer'in bir kısmı üzerinde de 1200 - 1670 yılları arasında Keita Krallığı hüküm sürmüştür. Keita Krallığı da 16. yüzyılın sonlarından itibaren Fas'a tabi olmuştur. Nijer'in doğusuna ise uzun bir süre Bornu Krallığı hükmetti.
Kuzey kesimleri de 14. yüzyılın başlarından itibaren Mali Krallığı'nın eline geçti.
Nijer toprakları 19. yüzyılın sonlarında Fransız sömürgeciler tarafından işgal edildi ve 1960 tarihine kadar Fransız işgalinde kaldı. Bağımsızlık sonrasında ilk cumhurbaşkanı İlerici Nijer Partisi'nin lideri Hamani Diori oldu. Hamani Diori Fransız işgalcilerle iyi ilişkiler içinde olan ve Fransızlar tarafından desteklenen biriydi. Diori'nin yönetimi 1974 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbeyle sona erdi ve yerine Seyni Kunçe geçti. Onun ölümü üzerine 1987'de Albay Ali Saibu cumhurbaşkanı oldu. Ali Saibu, 1993'te çok partili rejime geçilinceye kadar bu görevde kaldı.
1993'te gerçekleştirilen çok partili seçimlerde muhalefetteki Değişim Güçleri İttifakı'nın adayı Mahamane Osmane cumhurbaşkanlığına seçildi.
Air bölgesinde hayvan ve bitki fosilleri ile Neolitik çağa ait aletlerin bulunduğu açık hava müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kayalara çizilmiş resimlerde, Neolitik devrin günlük yaşamı izlenebilir.
W Ulusal Parkı'nda su aygırları, aslanlar ve filler görülebilir. Çöl gezilerinde deve ile dolaşılabilir. Air Dağı'ndaki Timia şelaleleri büyüleyicidir. Koure'de Batı Afrika'nın en büyük zürafaları görülebilir.