Nauru, Büyük Okyanus'da aynı adlı küçük bir mercan adasında kurulu devlettir.
__________________________________________________________________________________________
Başkent: Resm başkenti yok; hükümet binası Yaren Bölgesindedir.
Para Birimi: Avustralya Doları
Yüzölçümü: 21 km²
Saat Farkı: + 12
Komşuları: Ada ülkesidir.
__________________________________________________________________________________________
Nauru Vize İşlemleri
Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Yiyecek - İçecek
Nauru'da tarım verimsiz toprak, düzensiz yağışlar ve madenciliğin etkisi ile oldukça zordur. yerel sebze ve meyve yoktur, çoğu ithal edilmiş ambalajlı ürünlerdir. Taze gıdalar birkaç balık ve sığırla sınırlıdır. Adada, özellikle Çin yemekleri başta olmak üzere uluslararası mutfaklardan örnekler sunan kaliteli birçok restoran vardır. Otellerde de bazen batı yemekleri yer alır. Çoğu uluslararası marka alkollü içki ise rahatça bulunur.
Bahşiş: Bahşiş uygulaması nadirdir.
Gece Hayatı
Çoğunlukla restoranlar ve barlarda yoğunlaşmıştır. Adadın güney kesiminde ise bir de sinema vardır.
Alışveriş
Resmi mağazaların düşük kaliteli ürün ve hizmetinin yanı sıra birçok özel mağaza da mevcuttur. En büyüğü Capelle'de yer alan birçok süpermarket vardır. Ürünlerde değişik oranlarda vergiler söz konusudur.
Alışveriş Saatleri
Pazartesi-Cuma günleri arasında 09:00-17:00, Cumartesi günleri ise 09:00-13:00 saatleri arasındadır.
Ada Okyanusya'da, Kuzey Büyük Okyanus'da, Marshall Adaları'nın güneyinde yer alır.
30 km'lik bir sahil şeridi vardır. Tropikal bir iklime sahiptir, Kasım - Şubat ayları arasında yağmur mevsimi yaşanır.
Adada doğal afet boyutlarına varan periyodik kuraklıklar görülmektedir.
Gözlerden uzak bir konumda olmasından dolayı diğer Pasifik adalarından farklı olarak Avrupalıların ilgisi dahiline girmeden uzun süre özgür kalan Nauru, 1798 yılında ilk kez ziyaret edildi. Sulak tropik bitki örtüsü ve dost canlısı insanları olan adanın ilk ziyaretçileri balina avcıları ve hazine arayan maceraperestlerdi.
19. yüzyılın sonlarında Almanlar ve İngilizler, Pasifik üzerinde hakimiyet elde etmek için çekişmeye başladılar. Sonuçta Nauru, Alman nüfuz bölgesi içinde kaldı. Alman sömürge döneminde kuş gübresi üretmek için bir şirket kuruldu ancak kısa sürede yeterli rezerv olmadığı anlaşıldı.
1900 yılında İngilizler bölgede fosfat buldu ve 1907 yılından İkinci Dünya Savaşı'na kadar üretim yapıldı. Günümüzde ise tamamen tükenmiş durumdadır.
Birinci Dünya Savaşı'nda ada Alman ve Avustralya arasında sürekli elde değiştirdi, sonunda İngilizler adayı ele geçirdi ve 1920'de okyanus ötesi yönetim bölgesi olarak belirlendi, ardından Birleşmiş Milletler vasiliğine terk edildi.
1950'lerde adalılar bağımsızlık taleplerini dile getirmeye başladılar. 1968'de Birleşmiş Milletler vasiliğinden ayrılarak anayasal bir cumhuriyet hakkı elde edildi. Aynı yıl İngiliz Milletler Topluluğu'na katıldı. 1999'dan bu yana asil üye olarak İngiliz Milletler Topluluğu içinde yer almaktadır.
Nauru, sayısız deniz kuşu türü ile kuş gözlemcileri için adeta bir cennettir. Adayı çevreleyen derin denizde orkinos, kılıçbalığı, barakuda ve birçok balık avlanabilir.
Birçok tropik ağaç ve çiçek türü, adanın her yerinde rastlanan ilginç ve zengin bitki örtüsü görülebilir.
Düzenlenen turlarla tüplü dalış yapılabilir, zengin sualtı yaşamı izlenebilir. Adanın nefes kumsalları, yüzmek için uygundur.
Meneng bölgesindeki Meneng Oteli en büyük otelidir. Bu bölgede ayrıca Meneng Stadyumu da yer alır. Nauru'da bir de havaalanı bulunur (Nauru Uluslararası Havaalanı).
Adanın güneybatı kesimlerinde küçük bir gölcük vardır. Nüfusun neredeyse tamamı sahil şeridinde ve işte bu gölcüğün çevresinde topanmıştır.
Tüm sanayi etkinliklerinin batıdaki Danigomodu bölgesinde yapıldığı görülür. Burada elektrik santralleri ve birkaç küçük bot iskelesi buunmaktadır.